Je kent mij misschien van

Ik hoop jou vol liefde te laten voelen wie je werkelijk bent

Geluk en liefde zit vanuit de essentie al in jezelf. Het is de kunst om dit weer te gaan voelen en ervaren. Ik hoop jou te inspireren, motiveren en vol liefde laten voelen wie je werkelijk bent. Daarmee kan iedereen een licht en gelukkig leven leiden, in het hier en nu, zonder oordelen. Met mijn werk, het uitdragen van mijn visie en missie geef ik dit door vanuit liefde voor alles en iedereen om me heen.

“Ieder mens is vanuit zijn essentie al heel en compleet. Als je dat beseft, kun je leven vanuit je hart. Je gevoel laten spreken en leven zoals jouw leven bedoeld is.”

Elke dag mediteer ik, en elke dag voel ik me weer verbonden met mezelf en alles om me heen. Die verbinding is zo belangrijk om jezelf te kunnen zijn. Mijn intuïtie vertelt me de weg en ik luister daarom altijd naar mijn gevoel. Ik geloof, ik wéét dat dit me heeft gebracht waar ik nu ben. Wie ik werkelijk ben, vanuit mijn essentie. En dat is voor iedereen weggelegd: iedereen is heel en compleet, vol van liefde. Dat dat niet vanzelf gaat staat buiten kijf. Worden wie je werkelijk bent is een bewustwordingsproces, een proces van je open durven stellen en je kwetsbaarheden durven tonen. Toelaten wat er in je zit, en loslaten wat je niet meer dient. En vooral: jezelf liefhebben.

Diepe dalen

Ook ik heb, net als iedereen, diepe dalen gekend in mijn leven. Mijn levensmissie komt niet uit de lucht vallen. Mijn jeugd, een pijnlijke echtscheiding en traumatische ervaringen hebben gezorgd voor heel veel pijn. Voor angst, verdriet en onzekerheid. In die diepe dalen werd ik meer dan intensief met mijzelf geconfronteerd en uiteindelijk realiseerde ik me dat dit alles, mijn leven so far, ‘slechts’ mijn verhaal was en dat ik dit niet zelf was. Ik ontdekte dat ik zelf verantwoordelijk was om écht gelukkig te zijn.

Het begin van bewustwording

Als klein meisje voelde ik me al anders. Ik groeide op in een heel nuchter, aards en liefdevol gezin. Mijn vader was tandarts, mijn moeder remedial teacher, ik heb een oudere broer en een tweelingzus. Het was een warm gezin. Ook al kwam ik uit een aards nest, ik voelde dingen aan en zag dingen, die andere mensen niet zagen. Ik was (en ben nog steeds) enorm hooggevoelig: ik pikte alles op. Maar daardoor voelde ik me soms ook ontzettend eenzaam. Die hooggevoeligheid en de paranormale gaven waarvan ik niet begreep wat het waren, maakten me onrustig; ik voelde me soms echt onbegrepen en alleen in dit stuk. Spiritualiteit was in die tijd not done en onbekend. Ik wist dus wel dat ik bepaalde gaven had, maar kon er niets mee. Het overviel me eigenlijk steeds meer. Toch waren er mensen in mijn omgeving die het wel herkenden, en via hen kwam ik bij een paranormaal therapeut terecht toen ik 16 jaar was. En dit was het begin van mijn bewustwording, het leren kennen van mezelf en de heling van mijn pijnen en opgelopen trauma’s.

Het begin om weer terug te komen bij mijzelf was er. In de basis voelde ik me niet goed genoeg. Ik was enorm prestatiegericht en perfectionistisch. Ik verloor steeds meer de verbinding met mijzelf en mijn hart door alle ballen die ik hoog moest houden van mijzelf: elke dag de to do’s en alles wat ik mezelf oplegde. Door mijn traumatische ervaringen had ik een laag zelfbeeld en was ik ergens (onbewust nog) ervan overtuigd dat ik het niet waard was om van te houden. Door hard te werken en die sterke prestatiedrang werd dat onderdrukt. Ik droeg als het ware een masker dat zei “ik kan het wel alleen”,” ik heb niemand nodig”, “ik werk hard, dus ik doe er toe” en andere overtuigingen. Ik volgde de opleiding aan de hogere hotelschool, werkte daarna in het bedrijfsleven als o.a. teamleider bij een groot bedrijf en accountmanager. Dit wat ik deed, was allemaal werk, maar ik voelde dat ik veel meer wilde dan dat. Ik wilde luisteren naar mijn hart en gaan doen wat mijn gevoel me vertelde!

“Toen een revalidatiearts me vroeg wat er op mijn grafsteen zou staan, en wat ik zelf zou willen dat er op zou staan, realiseerde ik me dat ik op aarde gekomen ben om mensen te helpen.”

De ommekeer in mijn leven

Daarom begon ik met Reiki. Dat was de beste stap die ik op dat moment kon zetten. Vervolgens startte ik met een opleiding tot natuurgeneeskundig therapeut. En dat was de ommekeer in mijn leven. Hier ging ik mezelf weer voelen en stapje voor stapje mezelf weer leren liefhebben. Dat voelen kwam harder aan dan ik ooit voor mogelijk had gehouden. Vlak nadat ik was afgestudeerd, kreeg ik een heftig auto-ongeluk. Daardoor besefte ik dat het leven op aarde zomaar opeens voorbij kan zijn. Toen de revalidatiearts me vroeg wat er op mijn grafsteen zou staan, en wat ik zelf zou willen dat er op zou staan, realiseerde ik me diep van binnen, vanuit een sterke overtuiging, dat ik op aarde ben gekomen om mensen te helpen. Dat ik echt iets wezenlijks wil betekenen voor mensen. Mijn zielenmissie was geboren en in elke vezel van mij aanwezig!

Na de opleiding tot natuurgeneeskundig therapeut ontwikkelde ik mij verder. Ik ging een coach-opleiding en een medium-opleiding volgen, behaalde een Master in familieopstellingen en breidde dat uit met diverse cursussen. In 2009 startte ik mijn eigen praktijk. Een half jaar later was ik hier fulltime mee bezig. Daarnaast gaf ik Reiki cursussen. Ik werd vervolgens gevraagd bij diverse opleiders, waar ik zelf de opleidingen had gevolgd, om daar les te gaan geven. Het trainerschap was mij op het lijf geschreven. Heerlijk vond ik het! Mensen inspireren en ze zelf weer in hun kracht zetten. Dat is ontzettend mooi!

Een goede vriend van me vroeg aan mij of het niet eens tijd werd voor mijn eigen opleiding. Ik gaf inmiddels zoveel les op verschillende plekken. Toen ontwikkelde ik samen met een team van specialisten de tweejarige opleiding tot Holistisch Therapeut.

“De geboorte van mijn dochter is het allermooiste wat het leven mij geschonken heeft. Ik leer elke dag weer van haar; zij is de beste spiegel die ik maar kan wensen.”

Worden wie ik werkelijk ben

De geboorte van mijn dochter Maya zorgde voor een diep gevoel van onvoorwaardelijke liefde.  Maya is het allermooiste wat het leven mij geschonken heeft. Zij is de beste spiegel die ik me kan wensen en brengt zoveel licht in mijn leven. Ik leer elke dag weer van haar.

Helaas verliep mijn huwelijk minder succesvol, een jaar na de geboorte van Maya. De vader van Maya en ik gingen scheiden. Het was een enorm moeilijke periode in mijn leven. In die periode ontmoette ik spiritueel leider Gangaji. Wat een geschenk! Dat was het moment dat alles samenviel: al mijn ervaringen, trauma’s, liefde, geluk, pijn, verdriet… alles viel op zijn plek. Gangaji bracht mij terug in mijn bewustzijn, als heel en compleet. Mijn essentie was er weer, vóelde ik weer. Het was de grootste bevrijding. Ik heb mezelf herontdekt door af te dalen naar de aller diepste bodem. Bij Gangaji werd ik echt “wakker” en ben ik weer geworden wie ik werkelijk ben, vanuit mijn essentie.

De energie van Gangaji is bijzonder, wonderlijk en enorm voelbaar. Deze energie wilde ik ook gaan doorgeven. En zij noemde mij haar ‘lineage’, haar doorgeefkanaal. Dit is voor mij één van de meest waardevolle gebeurtenissen in mijn leven geweest.

Bevrijding en verbondenheid

Het leven vanuit je ware essentie maakt dat je je mooiste versie van jezelf leeft, je mooiste leven. Die liefdevol, vanuit verbinding, bewustwording bijdraagt aan een mooiere wereld. En dat is wat ik wilde doorgeven en ik heb dat ook direct in de opleiding tot Holistisch Therapeut en alle cursussen en activiteiten bij ZoMa Opleidingen verwerkt.

Wat er allemaal is gebeurd in mijn leven, is niet wie ik ben. Het is mijn verhaal, maar door vanuit mijn essentie te gaan leven heb ik alles een plekje kunnen geven. Ik ontdekte dat emoties er wel zijn, maar dat je ze niet bent. Net als gedachten, je hebt ze maar je bent ze niet. Het bewustzijn dat we allemaal heel en compleet zijn en verbonden: die bevrijding, dat is waar het echt om gaat.

“Dit bewustzijn dat we allemaal heel en compleet zijn en verbonden; die bevrijding, dat is een onbeschrijflijk gevoel. En dat gun ik iedereen.”

Mijn missie is om dit licht, die essentie, bewustwording en die zelfliefde aan iedereen te verspreiden. Ik gun het ieder mens zo om te leven vanuit het hart, om vrij te zijn. Ik wil mensen helpen om spiritueel te ontwaken, hun hart open te zetten en te leven in het Nu. Ik ben daarom ook zielsgelukkig dat het door mij opgerichte ZoMa Opleidingen het zo enorm goed doet. Al meer dan duizend mensen hebben de opleiding tot Holistisch Therapeut gevolgd, en vele duizenden hebben hun Reiki certificaat hier gehaald. Al deze mensen geven licht en liefde door en dat voelt zo enorm bijzonder!

 

Mijn missie

Mensen inspireren hun hart te volgen en zo de mooiste versie van zichzelf te leven. Volop, vanuit licht en liefde!

Om mijn missie uit te dragen, ben ik niet alleen dagelijks vanuit onvoorwaardelijke liefde bezig met mijn opleidingsinstituut ZoMa Opleidingen, maar schrijf ik ook artikelen, columns en blogs, deel ik meditaties, masterclasses, host ik de podcast Holistisch Leven en heb ik de boeken ‘Holistisch leven, moeiteloos gelukkig zijn’ geschreven. Deze laatste zijn verkrijgbaar via de webshop van ZoMa Opleidingen.

Een mooiere, lichtere en meer liefdevolle wereld voor iedereen lijkt misschien een utopie, maar dit is wel waar ik voor sta. En dat doen we samen door te verbinden, lief te hebben en te leven vanuit ons hart. Door dankbaar te zijn voor ons verhaal, waar we van leren. En door van elk moment en van de kleinste details te genieten. In ieder mens schuilt onvoorwaardelijke liefde en een baken van licht.