Te gast bij Koffietijd

Marjolein Berendsen

Holistisch expert

Hoe kun je een periode van stress en drukte echt achter je laten en weer helemaal tot jezelf komen? Op 3 januari 2023 was ik te gast bij Loretta Schrijver en Quinty Trustfull in Koffietijd op RTL 4. Aan de hand van een aantal basis Reiki oefeningen leg ik uit hoe je na een drukke (kerst)periode weer even helemaal tot jezelf komt. De Reiki oefeningen kun je dagelijks toepassen wanneer je voelt dat je een momentje nodig hebt om bij jezelf in te checken.

Reiki is krachtig én simpel. Om het goed te leren toepassen, is het volgen van een cursus van een erkende reiki-trainer aan te raden. Maar in de basis werkt reiki met handopleggingen waarmee je het zelfhelend vermogen van het lichaam activeert. Dit kun je altijd en overal toepassen. Je hoeft alleen maar je handen daar te leggen waar jij ongemak ervaart.

In mijn laatste blog over ”Reiki voor beginners” leg ik meer uit over de kracht van Reiki en wanneer je Reiki kunt inzetten.

Bij ZoMa Opleidingen bieden we verschillende Reiki-cursussen. Met Reiki 1 leg je de basis, hierin focus je je vooral op het fysieke niveau. Met Reiki 2 verdiep je je in het mentale en emotionele niveau. Je pakt hierin bijvoorbeeld overlevingsmechanismen en patronen aan die jou in de weg zitten. En Reiki 3 richt zich op het spirituele niveau. Hierbij leer je bijvoorbeeld ook blokkades uit vorige levens op te heffen.

Het was een fijne uitzending en ik ben dankbaar dat ik zo nog meer mensen de helende kracht van Reiki kan laten ervaren. Ik  hoop hiermee iedereen te inspireren om de mooiste versie van zichzelf leven. Vanuit licht en liefde!