Van weerstand naar verlichting

Marjolein Berendsen

Holistisch expert

Soms ontstaat het zomaar, dat gevoel dat je iets gaat doen of ondernemen, maar dat er ‘iets’ dat je tegenhoudt: weerstand. Ook al denken sommige mensen om me heen dat alles bij mij vanzelf gaat, ook ik heb zo nu en dan last van weerstand. Zoals laatst nog, bij het plannen van de lancering van mijn eigen nieuwe website.

Telkens wanneer ik dacht ‘nu mag de site live’, kwam er een gevoel in mij dat me tegenhield om de knoop door te hakken. En wat het nu precies was? Ik kon mijn vinger er niet direct opleggen. Ik ging het rustig aan uitstellen. Ik heb er samen met een aantal mensen achter de schermen hard aan gewerkt de afgelopen maanden en dat met een duidelijk doel: licht en liefde verspreiden. De technologie stelt me in staat om mijn missie nog sneller en makkelijker aan het licht te brengen, dus waarom voelde ik dan tóch die weerstand?

Spannend

Ik vond het stiekem erg spannend om mezelf op deze manier te gaan laten zien. Wie ik ben, hoe mijn leven er uitziet, naast ZoMa Opleidingen, is heel persoonlijk. Met de lancering van de website en de aankomende publicatie van mijn boek (dat nu bij de uitgever ligt en begin volgend jaar uitkomt), wordt dit allemaal opeens écht. Alsof ik mezelf letterlijk bloot geef aan de hele wereld.

Alles mag er zijn

Herken jij jezelf hier in? Voel jij ook wel eens weerstand voor dingen die je eigenlijk echt zou moeten doen, dingen waarvan je weet dat ze gewoon goed voor je zijn? Verdiep je dan in jezelf, in jouw eigen Zijn en ontdek wat je tegenhoudt. Je hoofd boven het maaiveld uitsteken kan spannend zijn, maar door deze spanning te omarmen en het te laten zijn, kom je nog verder thuis bij jezelf. Je maakt jezelf nog krachtiger door je kwetsbaarheid te laten zien. Daarmee toon je aan dat je lef hebt! Liefdevol en vanuit een open houding naar jezelf kijken biedt je de mogelijkheid om je patronen, overtuigingen en (oude) pijn te accepteren en te omarmen. Het mag er zijn, net als jij.

Laat het gaan

Ik wil je inspireren om je weerstand te onderzoeken en te ontdekken dat het helemaal oké is om dit te voelen. En om vervolgens die weerstand los te laten of er laten zijn. Als jij voelt vanuit je hart dat dit het juiste is om te doen, mag je al je overtuigingen, gedachten en patronen die de weerstand veroorzaken doorleven. Je mag ze hebben, maar je bent ze niet. En dat maakt dat je ze allemaal kunt laten gaan of kunt laten zijn.

Verlichting

Door je te verbinden met je essentie, te mediteren en om ondersteuning te vragen, kun je ontdekken waarom je die weerstand voelt. Neem even pauze en besteed tijd aan jezelf. Het voegt zoveel toe aan je gezondheid en geluksbeleving als je goed naar jezelf luistert. Wat jouw diepste verlangens zijn en hoe je dat vorm wilt geven, mag altijd gehoord en gezien worden.

Licht, liefde en bewustwording verspreiden is mijn missie, en samen met alle andere lichtwerkers de wereld mooier maken mijn diepste verlangen. Door je weerstand te doorbreken kun je alles nog sterker neerzetten, inclusief jezelf. Nog lichter en liefdevoller zijn, vanuit je hart. Blijf vooral naar je gevoel luisteren. Onderwerp jezelf aan onderzoek, neem je rust en ontspanning en blijf altijd thuis, bij jezelf. De verlichting die je dan voelt, kan al je weerstanden doorbreken. Jij bent heel en compleet.

Liefs,

Marjolein